Smart Lighting

Smart Lighting is energiezuinige LED verlichting voorzien van lichtbesturing die rekening houdt met de behoefte van gebruikers en de geldende voorschriften.

Smart Lighting is een autonoom systeem dat de netwerk infrastructuur én data biedt voor het aansluiten op (web-based) management systemen. Met Smart Lighting kunt u gebruik maken van de onderstaande mogelijkheden:

Lichtbesturing
Voor het instellen, bedienen of automatisch regelen van uw verlichting kunt u kiezen uit o.a.:
• Nieuwe LED armaturen instellen op een aangepast lichtniveau, bijvoorbeeld 80%
• Tijdsafhankelijke regeling met een tijdklok voor dag/nacht omschakeling
• Daglichtafhankelijke regeling met een lichtsensor
• Bewegings-/aanwezigheidsdetectie regeling met een PIR of radarsensor
• Lichtschakelaars en dimmers voor handmatige bediening bijvoorbeeld voor scenes of veegschakelingen

Netwerk

De componenten van de verlichtingsinstallatie zijn onderling met elkaar verbonden door een netwerk. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een (draadloos) netwerk protocol.
De verschuiving van bekabelde naar draadloze oplossingen zal de komende jaren verder doorzetten, omdat er geen bekabelde infrastructuur meer hoeft te worden ontworpen en aangelegd en je maximale flexibiliteit houdt voor aanpassingen aan de installatie. Met de komst van keurmerken voor cyber security is ook het veiligheidsaspect gewaarborgd.

Data

Met Smart Lighting heeft ICT zijn intrede gedaan in de verlichting. Het netwerk biedt de mogelijkheid data te leveren over o.a. zijn gezondheid, status van lampen en sensoren, energieverbruik, branduren en het gebruik van ruimtes. Een (web-based) Licht Management of Gebouw Beheer Systeem gebruikt de data om de regeling te optimaliseren en (onderhouds-) processen te verbeteren. Een slim gebouw begint met slimme verlichting.

Hoe te beginnen met Smart Lighting?

U kunt op kleine schaal met Smart Lighting beginnen door gebruik te maken van de verschillende “bouwstenen” van slimme LED verlichting. De plug&play installatie van slimme lichtbesturingscomponenten maakt de overstap van conventionele verlichting naar Smart Lighting eenvoudig. Precies zoals u dat gewent bent.

Meer informatie over Smart lighting? neem contact met ons op